Profesyonel Yüz ve Vücut Beni Aldırma için bize ulaşın.

Derinin renk oluşumundan sorumlu olan melanosit hücrelerinin yaptığı derideki koyu renkli oluşumlardır. Çoğunlukla deriden daha koyu renkli olmasına rağmen, renksiz veya mavi renkli olan benler de vardır. Tıbbi adı nevüs ’tür Genellikle zararsız oluşumlardır. Ancak bazı tiplerinin kansere dönüşme riski vardır.

Intro
#forvitalTurkey

Ben (Nevüs) Aldırma Ameliyatı

Deriden alınması istenen benin büyüklüğünün yaklaşık iki katı kesi yapılır. Ben tüm alt dokuları ile birlikte kökü temizlenerek alınır. Ardından kesi yeri dikilir. Lokal anestezi uygulanan operasyondan sonra hasta aynı gün taburcu edilir. Doğuştan ve sonradan oluşabilecek benler genellikle estetik bir sorun oluşturmazlar. Ancak yüzde bulunan kimi benler gerek büyüklük gerekse yüz üzerinde bulunduğu konumuna bağlı olarak kişiyi oldukça rahatsız edebilir. Estetik sorun oluşturan benler gerek ameliyat gerekse lazer yöntemiyle sorunsuz bir şekilde alınır. Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır. Bu sürede ameliyat bölgesine su değdirilmemelidir. Dikiş bölgesinde hissedilen gerginlik normaldir. Dikişler bir yada iki hafta sonra aldırılır. Bu süre farkı benin alındığı bölgenin özelliğine bağlıdır. Dikiş bölgesi 3-4 hafta sonra tamamen yeni şeklini alacaktır. Bu dönemden sonra doktorunuz tavsiye edeceği özel jel ve kremleri uygulamak ameliyat izini minimumda tutmak ve çukurlaşma riskini azaltmak için çok faydalı olacaktır.

Yüz ve Vücut Beni Aldırma Yöntemleri

Lazer
Lazerle ile ben aldırma operasyonu genellikle kanserli olmayan veya zararsız benler için önerilmektedir. Bu benler daha düz ve açık renkli olabilmekte ve kozmetik nedenlerden dolayı aldırma işlemi tercih edilmektedir. Lazer teknolojisindeki gelişmeler sayesinde cerrahlar cilde yeterince derinlemesine nüfuz edebilmekte ve ameliyat olmadan da benleri alabilmektedir. Lazerle Yüz ve Vücut Beni Aldırma, benin içinde bulunan pigmentleri parçalamak için ışık enerjisi kullanmaktadır ve daha az yara izi riski taşımaktadır. Natural Clinic ile iletişime geçerek lazer ben aldırma tedavisine uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
Kazıma
Kanser olmadığı belirlenmiş bazı benler estetik amaçlarla lokal anestezi altında kazınabilir. Kazıma yöntemi ile ben alma prosedürü için cerrah beni kesmek için ince bir neşter kullanır. Ucunda küçük bir elektrot bulunan elektrocerrahi cihaz kullanılabilir. Elektrocerrahi cihazı yaranın kenarlarını çevreleyen ciltte kalacak yara görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. Kazıma metodundan sonra dikiş uygulanmasına gerek yoktur. Benin alındığı bölgede pembe bir iz kalabilir ancak zamanla kaybolacaktır. Ben daha sonra cilt kanseri belirtilerini kontrol etmek için incelenecektir.
Cerrahi
Cerrahi müdahale ile ben alma metoda daha çok geleneksel ameliyata benzemektedir. İşlem lokal anestezi altında yapılır ve sonrasında küçük bir dikiş gerektirmektedir. Doktorunuz tüm beni ve benin altında bulunan deri altı yağ tabakasına kadar keser ve kesiği dikişler ile kapatır. Daha sonra benin kanser hücreleri taşıyıp taşımadığı incelenecektir. Beninizi asla kendiniz almamalısınız çünkü enfeksiyon ve yara izi riski çok yüksek olacaktır. Aynı zamanda ben kanser özellikleri taşıyor ise kanser hücrelerini de geride bırakabilirsiniz.
Ön Bilgi

Ameliyat hakkında bilgi almak için lütfen doktorumuzla iletişime geçiniz.

Rapor

Operasyon hakkında uzmanlarımızın değerlendirmelerini alın.

Teklif

Fiyat ve operasyon hakkında bilgilerinizi alın.

Operasyon

Operasyon için hazırsınız. Tüm vize seyehat işlemlerinizi yapıyoruz.

Hemen Rezervasyonuzu Yapın

Forvital Turkey ile yüz ve vücut beni aldırma için hemen bizlere ulaşın müşteri hizmetlerimiz sizlerle görüşme sağlasın.

#forvitalTeam

Forvital Turkey uzman ekibimiz ile tanışın

SORU & CEVAP

Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir. Bunun için dermatoskop denilen özel cihazlarla beniniz incelenir.

Bazı durumlarda benler alındıktan sonra tekrar çıkabilir; örneğin cilt yüzeyinden daha kabarık olan benler tedaviden sonra tekrarlama yapabilmektedir. Bu tip benler, lazerle ben alımı işleminden ortalama 1 ay sonra eski yerinde küçük bir kahverengilik şeklinde kendini gösterir.

Evet. Bazı durumlarda, benler bir süre sonra kaybolabilir. Bu durum vücudun bağışıklık sisteminin bene saldırmasından kaynaklanabilmektedir.

Cilt kesildiğinde iyileşme sürecinin neden olduğu bir yara izi olabilir ancak uygulanan teknik ve cilt yapısı çok önemli etmenlerdir.

Müşterilerimiz değerli yorumları

Sizde yorumlarınızı göndermek için @forvitalturkey etiketi ile gönderinizi paylaşın.